Yeni Eğitim Öğretim Yılı 19 Eylül’de Başlıyor

Yeni Eğitim Öğretim Yılı 19 Eylül’de Başlıyor
05.09.2016
757
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 19 Eylül’de başlıyor.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İlahiyat, İletişim, İşletme, Mühendislik, Sağlık, Siyasal, Spor, Teknoloji ve Tıp fakülteleri ile Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na toplam 7 bin 191 öğrenci kayıt yaptırdı. Böylece öğrencilerin yüzde 99’u kazandıkları bölümlere kayıt yaptırmış oldu.

Sakarya, Sağlık Hizmetleri, Adapazarı, Akyazı, Ali Fuat Cebesoy, Arifiye, Ferizli, Geyve, Hendek, Karasu, Kaynarca Seyfettin Selim, Kırkpınar Turizm, Pamukova ve Sapanca meslek yüksekokullarında ise kayıt yaptırmaya hak kazananlardan 6 bin 335 aday kazandıkları programlara kayıt yaptırdı.

SAÜ ailesi genişliyor

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencileri üstün başarılarından dolayı tebrik etti. Üniversite olarak hedeflerinin değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlere açık, değişime ayak uydurabilecek ve liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmek olduğunu dile getiren Elmas, şunları kaydetti: “Türkiye’nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşması, üniversitelerin bu niteliklere sahip özgür bireyler yetiştirmesiyle mümkün olacaktır. Bu niteliklerle yetişen gençler gelecekte ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklar ve dış ülke algısını yönetme konumuna gelecekler.

Bir üniversite olarak yüksek nitelikli bir eğitim ve öğretim aracılığıyla öğrencilerimizin hayatlarının en verimli dönemlerinden birinde onlarla birlikte yeni bilgiler üretmeyi amaçlıyoruz. Günümüzde eğitim ve öğretim sadece sınıfta yapılan bir etkinlik olmaktan çıkmaya başladı. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında kampüs içi ve dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını oldukça önemsiyoruz. Bu konuda da kampüs içindeki ortamların nitelik ve nicelik olarak çoğaltılması ve çeşitlendirilmesi konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

2016 LYS sonucunda Sakarya Üniversitesi’nin kazanan adaylar, belirlenen tarihler arasında e-devlet üzerinden elektronik ortamda kayıt yaptırmış ve kesin kayıtlar 19 Ağustos’ta sona ermişti.

05-09-2016 / ST
757 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.