Yeni Asya (12.05.2012) : Öğrenciler için sınav; tehdit

14.05.2012

YGS’ye giren ve LYS’ye hazırlanan öğrencilerle yapılan ankette, öğrencilerin yüzde 73’ü sınavı bir kriz dönemi, yüzde 80’i ise geleceği için bir tehdit olarak görüyor. Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış gözetiminde, bölüm öğrencilerinin Serdivan Lisesi son sınıf öğrencilerine yaptığı anket üniversite sınavına giren öğrencilerin birçok kaygı taşıdığını ortaya çıkardı. Anketle öğrencilerin sınav kaygısını etkileyen faktörlerden ‘başkalarının görüşü, kendi görüşleri, gelecekle ilgili endişeleri, sınava hazırlanmakla ilgili endişeleri, sınav sürecine ilişkin bedensel ve zihinsel tepkiler ve genel sınav kaygısına ilişkin durumları ele alındı. Anket sonuçlarını değerlendiren Sosyal Hizmet Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış, öğrencilerin sınava yönelik kaygılarını tetikleyen birçok unsurun bulunduğunu söyledi. Danış, ailenin tutumu, arkadaş ortamı, her geçen gün değişen sınav sistemi, okul ortamı ve öğretmenlerin öğrencilere karşı olan tutumlarının öğrencilerin sınav kaygısı üzerinde belirleyici rol oynadığını kaydetti.

Yeni Asya Gazetesi – 12 Mayıs 2012