Yeni Asya (10.11.2012) : Anne Sütü, Bebeğin Hayatını Etkiliyor

10.11.2012

Sakarya Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülgün Durat, emzirmenin anne ile bebek arasında güçlü bir duygusal bağ oluşmasını sağladığını söyledi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ” Tek ideal Besin Anne Sütü ” konulu konferansta konuşan Durat, anne sütünün bebeğin hayatını etkilediğini anlattı. Emzirmenin bebeğin duygusal ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Durat, ” Emzirme, anne ile bebek arasında güçlü bir duygusal bağ oluşmasını sağlar. Bu güven bağı, çocukluk döneminden başlayarak yaşam boyu devam eder ” diye konuştu. Durat, emzirmenin bebeğin ruhsal, bedensel ve zekâ gelişimine yardımcı olduğuna işaret ederek, dikkat azlığı sendromu, ilgisizlik gibi olgularda anne sütünün önem kazandığını söyledi.

Yeni Asya Gazetesi – 10 Kasım 2012