Yeni Akit (09.12.2012) : Kabe’deki Osmanlı Revakları Yıkılmayacak

09.12.2012

Kral Abdullah, Osmanlı dönemine ait Kâbe revaklarının yıkılmaması emrini verdi. Kâbe’de yıkılmaya başlanan revakların 10 yıl önce yapılan yapay revaklar olduğu anlaşıldı. Türk şirketi, 400 kişilik ekibi ile tavaf alanı genişletme çalışması yapıyor. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) çok yönlü bir terbiyeci olduğunu, cahiliye devrinin bütün kötülüklerini silerek Mekke’yi gül bahçesine dönüştürdüğünü söyledi. Buna eğitimdeki büyük devrimi örnek gösteren Aydüz, ” Efendimiz (sav), peygamber olduğunda Mekke’de 17 tane okuma yazma bilen insan varmış. Efendimiz vefat ettiğinde ise okuma yazma bilmeyen yokmuş ” diye konuştu.

Yeni Akit Gazetesi – 09 Aralık 2012