Yazılım Geliştirme Günleri

Yazılım Geliştirme Günleri
18.12.2015
565
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Topluluğu tarafından “Yazılım Geliştirme Günleri” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, KoçSistem firmasından Yazılım Geliştirme Danışmanı Burak Özkan ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı Vatanay Özbeyli konuşmacı olarak yer aldı.

Yazılım geliştirme süreci hakkında bilgiler veren Burak Özkan, “Yazılım geliştirme, yazılım sistemlerinin mühendislik prensipleri çerçevesinde tasarımının yapılmasını, geliştirilmesini ve ürün haline getirilmesini hedefler” dedi.

Öğrencilere bazı önerilerde bulunan Özkan, “Araştırmacı olun. Bildiklerinizin üzerine yeni teknolojileri nasıl ekleyebilirsiniz diye düşünün. O zaman aklınıza proje fikirleri gelecektir” diye konuştu.

Tasarım yapmak sanıldığı kadar zor değildir

Tasarım, derinlik, yaratıcılık ve kullanıcı deneyimi gibi konulardan bahseden Vatanay Özbeyli de, “Tasarım kendi içinde bir yapıya ve bu yapı arkasında bir planlamaya sahip olmalıdır. Bütün sanatların temelinde bir tasarım olgusu bulunmaktadır. Tasarım yapmak sanıldığı kadar zor değildir” şeklinde konuştu.

Yaratıcılığın tasarımda yakıt kaynağı olduğunu vurgulayan Özbeyli, “Tasarım yaratıcılık ister. Tasarım yapılırken her ne kadar bir amaçla yola çıkılıyorsa da bütün koşullarla beraber tasarım yapan kişinin kendini özgür hissetmesi gerekir. Kişi, tasarımı nesnelere ve malzemelere hükmederek yeniden şekillendirmelidir” ifadelerinin kullandı.

Program sonunda konuşmacılar, katılımcıların sorularını yanıtladı.

18/12/2015 – KD

 
565 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.