Yaz Öğretimi Esasları

Yaz Öğretimi Esasları
30.05.2012
1.246
A+
A-

2011-2012 Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Esasları

1- Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için o derse kayıtlı öğrenci sayısı Önlisans ve Lisans programlarında en az 15 olmalıdır. Gerekli hallerde bu sayılar Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile değiştirilebilir.

2- Yaz Okulunda öğrenciler en fazla 10 birim saat ders alabilirler. Öğrenci kayıtta yazılmadığı, yazılıp da açılmayan derslerin yerine açılması kesinleşen dersler yaz öğrenimi ücretini yatırmak kaydıyla internet üzerinden yazılabilir. Öğrencinin yazılmış olduğu ders açılmışsa o dersi bırakamaz.

3- Öğrenciler Yaz Öğretiminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp da başarısız olduğu, geçip de yükseltmek istediği dersleri de alabilir. Bu derslerden aldığı son not geçerlidir. Yüzde ona giren öğrenciler bahar yarıyılı sonunda belirlendiğinden yaz öğretimi sonunda alınan başarı notları yüzde on sıralamasını değiştirmez.

4- Bahar Yarıyılı sonunda bulunduğu yarıyılı alması gereken tüm dersleri almış ve başarmış olmak kaydıyla genel not ortalaması BB=3.00 olan lisans öğrencileri yaz okulundan bir üst sınıftan ders alabilir.

5- Yaz Öğretiminde saatleri ve içerikleri aynı olan dersler başka Bölüm ya da programdan alınabilir. Farklı Bölümden/Programdan alınacak birleştirilmiş derslerin listesi Dekanlık/Müdürlüklerce Yönetim Kurulu Kararı ile Rektörlüğe bildirilir.

6- Haftalık ders programında çakışan dersler yaz okulunda alınamaz. Çakıştığı halde derse yazılan öğrencinin o dersi iptal edilir ve yaz okulu ücreti iade edilmez. Yaz Öğretiminde alınan derslerin başarı notları yarıyıllarındaki ağırlıklı ortalamaya katılır.

7- Üniversitemiz öğrencileri ilgili bölümün uygun görmesi durumunda, toplam birim saati aşmamak koşuluyla Üniversitemizde açılmayan dersleri diğer Üniversitelerin yaz öğretiminde alabilirler. Alınan başarı notları ilgili kurullarca onaylandıktan sonra kayıtlara geçirilir.

8-  Diğer Üniversitelerden gelecek öğrenciler Üniversitelerince verilecek uygunluk yazısı ile yaz öğretiminden belirlenen esaslar doğrultusunda II. Öğretim ücreti ödemek kaydıyla yaz okulunda açılmış olan derslere yazılabilirler. Yaz Öğretiminde alınan başarı notları Üniversitemiz öğretim ve sınav yönetmeliklerinin ilgili maddesi kapsamında değerlendirilir. Alınan başarı notu gelen öğrencinin Üniversitenin başarı notuna göre düzenlenmez. Öğrencilerin ödemiş oldukları yaz okulu ücretleri iade edilmez.

Yaz Okulu Ücretleri ve açıklamaları indirmek için tıklayın:

Yaz Okulu Esaslarını görmek için tıklayın:

Yaz Okulu Takvimini görmek için tıklayın:

29/05/2012 // Harçlar Şube Müdürlüğü
1.246 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.