Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu
12.10.2016
997
A+
A-

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in sürdürülebilir ve yaşanabilir kentler yaratma hedefiyle her yıl düzenlediği ‘Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’ Sakarya Üniversitesi’nin katkılarıyla  26 Ekim tarihinde Sapanca’da düzenlenecek.

‘Küresel Taahhütlerden Yerel Uygulamalar’ teması ile hazırlanan sempozyumda, iklim değişikliği, yol güvenliği, binalarda enerji verimliliği ve erişilebilirlik konuları masaya yatırılıcak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu ile sürdürülebilir kentleşme ve ulaşım alanında çalışan farklı disiplinler ve kurumlar bir araya getirilerek, farklı illerden gelen karar verici ve uygulayıcılara daha sürdürülebilir ve yaşanabilir kentler inşa etme sürecinde destek olmak amaçlanıyor.

Sempozyumda, Türkiye’den ve dünyadan alanında uzman 30 konuşmacı, 5 oturumda sürdürülebilir kentleşmenin gelişmenin ulaşım, hareketlilik ve enerji verimliliği konularını kapsayan iyi uygulama örneklerini konusunda sunum yapacak.

Sempozyumun açılış konuşmaları, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir tarafından yapılacak. Sempozyum, özel sektör, uluslararası kurum ve kuruluş, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve basına açık olarak gerçekleştirilecek.

1/10/2016 – YC


997 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.