Yasama Semineri

Yasama Semineri
12.11.2015
685
A+
A-

Yasama Semineri

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Yasama Semineri” düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nde gerçekleşen seminere TBMM yasama uzmanları Akif Celal Kocaoğlu, Cemil Dönmezpınar ve Hatice Bıyıklı katıldı.

Uzmanlar, öğrencilere TBMM’nin yasama ve denetim faaliyetlerinin nasıl yürütüldüğü, TBMM idari teşkilatı ve TBMM’de kariyer imkânları konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

TBMM Yasama Uzmanı Akif Celal Kocaoğlu, milletvekillerinin kanun çıkarmak için hukukçulara ihtiyaç duyduğunu belirterek, hukuk mezunlarının hakimlik, avukatlık gibi alanların yanı sıra bu alanlarda da çalışabileceklerini söyledi. Kocaoğlu, meclisin kanun yapma süreçleri, parlamentoda kurulan komisyonlar konularında da öğrencileri bilgilendirdi.

TBMM Yasama Uzmanı Cemil Dönmezpınar da parlamentoda Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda görev yaptığını ifade ederek, bu komisyonun kadın haklarının iyileştirilmesi ve kadınla erkek ilişkilerinin sağlanması amacıyla kurulduğunu aktardı.

TBMM Yasama Uzman Yardımcısı Hatice Bıyıklı ise TBMM’nin idari teşkilatı ve TBMM’de kariyer imkanları konularında öğrencileri bilgilendirdi. Parlamentodaki görevlerinin TBMM başkanına, başkanlık divanı üyelerine, genel kurula, komisyonlara, siyasi parti gruplarına ve milletvekillerine her türlü bilgi desteği ile teknik destek sağlamak olduğunu kaydeden Bıyıklı, yasama uzmanlarının ayrıca kanun tasarı ve tetkiklerinin düzenlenmesi, komisyonlarda veya genel kurulda görüşülmesi sırasında milletvekillerine ve komisyonlara gerekli bilgi desteğini de sağladıklarını söyledi. Bıyıklı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden, Uluslararası İlişkiler, Siyaset, Kamu Yönetimi ve İşletme gibi bölümlerden mezunların parlamentoda çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ikinci bölümde ise öğrencilerin de katıldığı uygulamalı model parlamento oluşturuldu.

12/11/2015 – ST
685 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.