Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
18.03.2016
661
A+
A-

Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen yangın tatbikatı başarıyla tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Önleme Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi, üniversitede ve ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarında yangın tatbikatları gerçekleştiriyor. Ekipler bu kapsamda, Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda da bir tatbikat gerçekleştirdi. Öğretim elemanları, öğrenciler ve okul görevlilerinin okul binasını acil eylem planına göre tahliye etmesini amaçlayan tatbikat gerçeği aratmadı.

Görevlilerin binaya duman vermesiyle başlayan tatbikatta, siren çalınarak öğrenci ve görevlilerin okulu zamanında boşaltması istendi. Ekipler tahliyenin uygun koşullarda ve sürede olmasını sağladı.

Tahliye sonrasında yöneticilere, öğretmenlere, sivil savunma ekiplerine ve personellere yangın söndürme cihazlarının içeriği ve nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak da gösterildi. Tatbikat, tüm uygulama süresinin açıklanmasıyla sona erdi. Buna göre, okul 1 dakika 15 saniyede tahliye edilirken, itfaiyenin grup binasından okula gelmesi ise 1 dakika 58 saniye sürdü.

18-03-2016 / ST


661 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.