Yalıtım Sağlık İçin Önemli

13.03.2015

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “İzoder Yalıtım Malzemesi Tanıtım Semineri” düzenlendi.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Mediha İpek, Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde, mühendis adayı öğrencilere yalıtım konusunda bilgi verdi.

İnsanların daha konforlu bir yaşam sürebilmeleri için yaşanılan çevrenin yalıtımının önemine değinen Doç.Dr. Mediha İpek, özellikle ses yalıtımı konusunda gürültülü ortamların insan sağlığına birçok olumsuz etkisi olduğunu ifade etti. Böyle ortamlarda bulunan insanların duyma bozuklukları, tansiyon hastalıkları, uyku bozukluları ve bundan kaynaklı stres gibi çok ciddi rahatsızlıklara kadar çıkan problemler yaşadığına dikkat çeken Doç.Dr. İpek, binalardaki gürültü kaynaklarının çevreden gelen dış gürültü, bina içi gürültü, darbe nedenli gürültü ve tesisat gürültüsü olduğunu söyledi. Yalıtım yapıldığında bu nedenle ortaya çıkan sağlık problemlerinin ortadan kalacağını ifade eden İpek, konuşmasının devamında diğer yalıtım türleri konularında öğrencilere çeşitli teknik bilgiler aktardı.

13/03/2015 – ST