Yabancı Öğrencilere Türk Kültürü Tanıtıldı

Yabancı Öğrencilere Türk Kültürü Tanıtıldı
14.05.2013
697
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından, Türkçe Öğretim Merkezi öğrencilerine Türk kültürünü tanıtan bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek lisans öğrencileri Türk Kültürü dersi kapsamında, Sakarya Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) öğrencilerine Türk kültürü tanıtan bir etkinlik düzenlendi.

11 Mayıs tarihinde Enstitüler Binası bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Enstitü Müdürü Doç. Dr. İsmail Güleç, Türkçe Eğitimi ABD Başkanı Doç. Dr. Havva Yaman, bölüm öğretim üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yabancılara Türkçe Öğretimi yüksek lisans programı öğrencileri tarafından organize edilen etkinlikte, Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgelerinin yemeklerinin yanı sıra bölgelere has eşyalar ile çeşitli nesneleri sergilendi. Bölgeleri tanıtan afişler hazıtlayan öğrenciler, Türkçe Öğretim Merkezi öğrencileri küçük hediyeler takdim etti.

Etkinliğin tekrar yapılacağını dile getiren  Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İsmail Güleç, “Gelecek dönem sonu etkinliğini daha kapsamlı yapmayı düşünüyoruz. Şehirde bulunan hemşehri derneklerini de etkinliklerine dahil etmeyi ve sadece TÖMER’de okuyan öğrencileri değil, tüm yabancı öğrencileri  bu etkinliğe davet etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

14/05/2013 – YC


697 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.