Yabancı Öğrencilerden SAÜ’ye Yoğun İlgi

08.08.2014

Sakarya Üniversitesi’nde farklı ülkelerden öğrenim gören öğrenci sayısı, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı itibariyle yaklaşık iki kat artarak bin 347’den 2 bin 386’ya yükseldi.

Toplam bin 347 yabancı uyruklu öğrencinin lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim gördüğü Sakarya Üniversitesi’ne, bu yıl geçen yıla göre iki kat artışla yaklaşık 6 bin yabancı öğrenci başvuru yaptı. ABD, Almanya, Rusya, Fransa, İngiltere, Danimarka, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Çin, İran, Meksika, Moğolistan, Filistin, Ürdün gibi ülkelerin de aralarında olduğu 87 farklı ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğü SAÜ’de, bu yıl bin 39 yabancı öğrenci öğrenim görmeye hak kazandı.

Türkmenistan ilk sırada

SAÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler sıralamasında 379 ile Türkmenistan ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 198 ile Azerbaycan, üçüncü sırada 76 ile Afganistan bulunuyor. Kayıt yaptırmaya hak kazanan yabancı öğrenciler sıralamasında Azerbaycan 298 ile birinci sırayı alırken, Türkmenistan 270 öğrenci ile ikinci sırada, Suriye 92 öğrenci ile yer aldı.

Türkiye’deki üniversiteler arasında yabancı uyruklu öğrenci sayısı açısından üst sıralarda yer alan SAÜ, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında toplam bin 225 uluslararası öğrenciyi kabul edecek.

08/08/2014 – ST