Wiley Veritabanı Çözümleri

Wiley Veritabanı Çözümleri
20.11.2015
861
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Wiley Online Library ve Bilimsel Araştırmalarda Wiley Veritabanı Çözümleri” isimli bir eğitim düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde, eğitmen Duygu Paçalı konuşmacı olarak yer aldı.

Yayınlarının sadece kendileri tarafından çıkarıldığından ve Nobel ödüllü yazarlarının olduğundan bahseden Paçalı, “Biz kendi yayınımızı kendimiz çıkarıyoruz. Bu yayınlar, tekrarının başka bir yerde bulunması mümkün olmayan yayınlardır. Biz özellikle dernek yayınlarımıza çok önem veriyoruz. Çünkü bu dernekler alanlarında uzman derneklerdir. Kendi ekipleri tarafından çok değerli yayınlar çıkarıyorlar. Tabi bunların duyurulmasında, akademisyenlere ulaşmasında ve akademik görünürlükte sorunları olduğu için, zamanları olmadığı için bizim gibi yayıncılardan destek almayı seçiyorlar” şeklinde konuştu.

Referans dediğimiz, kaynakların isimleridir

Danışma kaynaklarının bir kitaptan farklı olduğunu belirten Paçalı, “Kütüphaneciler için danışma kaynaklarının elektronik olmasının nedeni bunların çok hareketli içerikler olmasıdır. Bir kitap gibi değil. Bu tür yayınlarda referans kaynağı dediğimizde çok derin bir içerikten bahsetmiş oluyoruz. O yüzden bunların içeriği de durmadan değişir. Bugün 100 tane giriş varsa belki ayın sonunda 130 giriş olacak. Referans, kaynakların isimleridir, içerikleri değil” ifadelerini kullandı.

Eğitmen Duygu Paçalı tarafından verilen eğitimde; Wiley Online Library’in bilimsel içeriği hakkında genel bilgi verilerek kullanıcı dostu arayüzün tanıtımı ve araştırmacıların literatür taramalarında kullanabilecekleri kısa yolları tanıtan demo gösterimi yapıldı.

20/11/2015 – E. Ulutaş
861 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.