Veri Bilimciliği Önem Kazandı

Veri Bilimciliği Önem Kazandı
17.03.2017
1.048
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Finans ve Ekonometri Öğrenci Topluluğu tarafından “Büyük Veri ve Programlamanın Önemi” adlı bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Teknokent Toplantı Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şadi Evren Şeker konuşmacı olarak katıldı.

Veri bilimciliği önem kazandı.

Akademik çalışmalarını ve yaşamını ABD’de sürdüren Doç. Dr. Şeker, yurtdışında veri bilimciliğinin öneminin ciddi bir şekilde arttığını söyledi. ABD’de birçok üniversitenin istatistik biliminin ismini ‘veri bilimi’ olarak değiştirdiğini ifade eden Doç. Dr. Şeker, “Tüm şirketlerde veri bilimiyle ilgili departmanlar açıldı. İnsanlar bu alanda çok güzel paralar kazanabiliyor” dedi.

Sayısal alan öğrencileri veri bilimcisi adayları

Sayısal alanla uğraşan öğrencilerin rahatlıkla veri bilimcisi adayı olabileceklerini kaydeden Doç. Dr. Şeker, “Türkiye’de şuan veri bilimi ile ilgili bir bölüm yok. O yüzden veri bilimciliği sayısal öğrenciler için alternatif bir bölüm haline geldi. Artık teknoloji çağına geçtiğimiz önümüzdeki dönemde insan gücünden çok bilgisayarlarla, programlarla ilgili bölümlere ağırlık verilecek. Bu nedenle bu alana ne kadar yönelirseniz, kariyeriniz açısından o kadar iyi olur” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Doç. Dr. Şadi Evren Şeker’e plaketi takdim edildi.

17-03-2017 / Cansu Evcim
1.048 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.