Uygulamalı Proje Yönetimi Anlatıldı

Uygulamalı Proje Yönetimi Anlatıldı
02.03.2018
1.803
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından “Uygulamalı Proje Yönetimi” konulu eğitim verildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen eğitimde İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Akbıyık, proje, proje yönetimi ve süreçleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Proje yönetiminin tanımını yapan Yrd. Doç. Dr. Akbıyık, “Sınırlı bir süre içinde, verimli ve uygun bir şekilde hedefe ulaşılabilmesi için proje hedeflerinin planlanması, raporlanması ve kontrolüne proje yönetimi diyoruz. Faaliyetler yürütülürken kaynakların yönetimi, tahsisi ve zamanlaması önemli faktörlerdir. Proje yönetimi, hedef odaklıdır. Kontrol ve izleme her zaman yapılır ve yeniliğe açıktır” dedi.

Proje yönetiminde proje yöneticisinin yöneticilik beceri ve sorumluluklarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Akbıyık, “Proje yöneticisi, işin planlanması aşamasından itibaren becerisi yüksek çalışanları, doğru işe dağıtmalı. Birbirini tanımayan insanlardan etkili bir takım oluşturarak,  zayıf iletişimin ve yetersiz bilgi paylaşımının önüne geçebilmek önemlidir. Ayrıca yönetici, risk yönetimi konusunda yetkin olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Akbıyık, eğitimde öğrencilere proje yönetiminin süreçlerini örnek bir proje üzerinden uygulamalı olarak gösterdi.

02/03/2018 – MA


1.803 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.