Üstün Yetenekli Öğrenciler SAÜ’de Doğa Eğitimi Alacak

Sakarya Üniversitesi, Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen ‘Üstün Yetenekliler ve Geleceğin Öğretmenleri Doğa Eğitimi için Sakarya’da Buluşuyor’ projesine ev sahipliği yapacak.

Üstün Yetenekli Öğrenciler SAÜ’de Doğa Eğitimi Alacak
13.06.2017
1.068
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen ‘Üstün Yetenekliler ve Geleceğin Öğretmenleri Doğa Eğitimi için Sakarya’da Buluşuyor’ projesine ev sahipliği yapacak.

TÜBİTAK “4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” kapsamında 2016 yılı 1. döneminde Türkiye genelinde yapılan 307 başvuru arasından desteklenmesine karar verilen 28 projeden birisi olan “Üstün Yetenekliler ve Geleceğin Öğretmenleri Doğa Eğitimi için Sakarya’da Buluşuyor” başlıklı proje 12-18 Haziran 2017 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Yürütücülüğünü SAÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Eda Demirhan’ın yaptığı projede farklı illerden gelen 16 üstün yetenekli ilköğretim öğrencisi ile farklı üniversite ve bölümlerde öğrenim gören 16 öğretmen adayı bir araya gelerek Sakarya’nın doğal güzelliklerini disiplinler arası bakış açısı ile incelenecek.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen projenin açılışına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Avukat Aylin Özer Çoş, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Projenin açılış toplantısında konuşan proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Eda Demirhan, “Sakarya Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi öğretim üyelerinin yer aldığı projede gerçekleştirilecek 14 farklı etkinlik ile katılımcıların doğadaki basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanmakta. Doğadaki disiplinler arası ilişkileri vurgulayan etkinliklerin yanı sıra katılımcıların girişimcilik ve yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik planlanan etkinlikler de yer alıyor. Projede, bilime sağladıkları katkılar sebebi ile eğitimde stratejik öneme sahip olan üstün yetenekliler ve bununla birlikte sergiledikleri davranışlarla, tutumlarla gelecekteki öğrencilerine rol model olabilecek olan öğretmen adayları hedef kitle olarak belirlenmiştir” dedi.

Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünün yeni bir bölüm olmasına rağmen önemli projelere imza attığını söyleyen SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, projeye destek veren ve çalışan tüm öğretim üyelerine ile öğrencilere teşekkür ederim ve başarılı bir proje olmasını diliyorum dedi.

Avukat Aylin Çoş, “Bir ülkenin en önemli kaynağı, insan kaynağıdır. Bizler vatanımız ve milletimizin birliği için büyüklerimizden emanet aldığımız görevlerimiz var. Bunları hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz ve gayret ediyoruz. Sizlerde yarının büyükleri, nasıl bizden öncekilerin emekleri heba olmasın diye gayretle çalışıyorsak sizlerde bizlerin emekleri heba olmasın diye çalışacağınıza inanıyorum. Çünkü mücadeleci ve bilinçli gelen bir gençlik var. Ülkemizi ve insanlığı muasır medeniyetler seviyesine getireceğinize inanıyorum. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

12/06/2017 – MA

 

 
1.068 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.