USDEC 3 Projesi Sona Erdi

USDEC 3 Projesi Sona Erdi
04.09.2014
617
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin 2013 yılı AB proje başvurularında kabul edilen Erasmus IP Projeleri’nden birisi olan “Using Schools For Developing European Citizenship -USDEC 3”, 17-30 Ağustos tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Titrek’in yaptığı projeye Almanya, Danimarka, İspanya, Letonya, Litvanya, Romanya, Yunanistan’dan birer üniversite ve Çek Cumhuriyeti’nden iki üniversite ile SAÜ olmak üzere toplam 10 üniversiteden 90’ın üzerinde öğrenci ve akademisyen katıldı.

Ana konu ile ilgili dersler, workshoplar ve interaktif eğitimlerin organize edildiği proje kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Sergisi açtı. SAÜ Devlet Konservatuvarı’nın Türk Sanat Müziği, Tasavvuf Müziği konser etkinlikleri gerçekleştirdiği proje kapsamında Türk kültürünü tanıtmak amacıyla İstanbul ve İznik gezileri düzenlenerek, Türk-İslam kültürünün en önemli mirasları ve camiler, rehberler ve rehber kitap destekleri ile tanıtıldı.

AB’den katılımcı akademisyenler ve öğrencilerin USDEC 3 Erasmus IP Programı Türk ekibinin çalışmalarını tebrik ettiğini ifade eden Doç. Dr. Osman Titrek, projenin gerçekleştirilmesinde desteğini esirgemeyen başta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, açılış törenini onurlandıran Vali Vekili Akın Yılmaz’a, Fakülte Dekanlarına, Enstitü müdürlerine, senatörlere, Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve hizmet eden personele, yapılan faaliyetlere desteği olan tüm kurum ve kuruluşlara, TEKDER’e ve yoğun emeklerinden dolayı Türk proje ekibine ve öğrencilerine tek tek teşekkür ettiğini belirtti.

Programın faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgiye ve görüntülere http://www.youtube.com/watch?v=DKY8uJ-U1Z4&feature=youtu.be linkinden ulaşılabilir.

04/09/2014 – ST


617 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.