USDEC 2 Sona Erdi

USDEC 2 Sona Erdi
16.03.2013
633
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) koordinatörlüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen USDEC (Using School For Developing European Citizenship) programı sona erdi.

Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında karşılıklı işbirliği, kültürel alışveriş ve bilgi paylaşımını artırmaya yönelik olarak 4-15 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen USDEC (Using Schools for Developing European Citizenship – Avrupa Vatandaşlığının Geliştirilmesi İçin Okulların Kullanımı) programı sona erdi.

SAÜ Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman’ın koordinatörlüğünde yürütülen USDEC Projesine bu yıl 9 Avrupa ülkesinden 20 öğretim elemanı ve 58 öğrenci katıldı.

Proje kapsamında katılımcılar Sakarya’nın ve Türkiye’nin tarihi ve turistik yerleri gezme imkânı da elde etti. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Almanya, Letonya, Litvanya, Portekiz, İspanya

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalışmada her üniversiteden gelen öğrenciler farklı konularda sunum yaparken, grup çalışmaları ile de öğrenciler arasında bilgi birikimlerini paylaşma fırsatı verildi.

Türkiye Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Almanya, Letonya, Litvanya, Portekiz, İspanya’dan toplam 11 üniversitenin katıldığı programda, ülkelerinde yapılan eğitim faaliyetleri hakkında sunumların yanında öğretim elemanları projenin konusu ile ilgili dersler de verdi.

Eğitim sunumları ve atölye çalışmalarının yanında öğrenciler, ülkelerini tanıtan etkinliklerle hem kültürlerini tanıttı hem de başka ülkelerden gelen öğrencilerin ülkeleri hakkında bilgi sahibi oldu.

USDEC Programının hedefine ulaştığını kaydeden Prof. Dr. İşman bu tür projelerin öğrencilerin birbirleri ile çalışmasını teşvik ettiğini ettiğini belirtti. USDEC projesi gibi projelerin kültürel etkileşimi de tetiklediğini ifade eden İşman “Farklı kültürden gelen öğrenciler; çalışma dışı zamanlarını da beraber geçirmekte, yapılan çeşitli geziler ve programlarla da ülkeler arası dayanışma daha da arttırılmaktadır” diye konuştu.

Projenin son gününde düzenlenen törenle katılımcılara SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas tarafından sertifika ve plaket verildi.

15/03/2012 – MFYA
633 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.