Ürkün Trajedisi Anıldı

Ürkün Trajedisi Anıldı
27.10.2017
953
A+
A-

Kırgızistan’da 1916 yılında yaşanan Ürkün olayları, Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen program ile anıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Ürkün 1916 Büyük Acı Günlerini Anma Gecesi” başlıklı programa SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Kimse bize boyun eğdiremez

Konuşmasına düzenlenen program dolayısıyla Türk Dünyası Öğrenci Topluluğuna teşekkür ederek başlayan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, şöyle devam etti: “Son dönemlerde içinden geçtiğimiz durum göz önüne alınacak olursa, Türk toplumlarının, sırf Türk oldukları için mallarına, canlarına ve topraklarına göz dikildi. Çeşitli işkencelere maruz bırakıldılar. Bu yüzden verdikleri mücadelede kimileri toprağa düştü ve şehit oldu. Yine bu süreçte çeşitli hastalıklardan, soğuktan, açlıktan ve sefaletten dolayı canından olmuş kardeşlerimizi burada yâd etmek istiyorum. Bu durum bize birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerektiğini gösteriyor. Kanımız ve canımız bir, dolayısıyla daima yan yana olmak zorundayız. Eğer bu şuur ile hareket edecek olursak kimse bize hiçbir şekilde boyun eğdiremez.”

Türk kültürünün bir parçasıyız

Programı Ürkün olaylarında yapılan işkenceleri unutmamak ve unutanlara hatırlatmak amacıyla düzenlediklerini aktaran Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu Başkanı Bilal Kadirov, “Tarihin en eski yıllarından itibaren Kırgız adı ile anılan soydaşlarımızın sahip oldukları kültür hepimizin değeridir. Biz Türk toplulukları, kökü çok derinde olan bir ağacın dalları gibiyiz.  Çeşitli sebeplerle boylar arasında farklılıklar meydana gelse de aslında biz ortak Türk kültürünün bir parçasıyız. Bizler birlik ve beraberliğin milletimizi mazide de olduğu gibi aydınlık geleceğe götürecek yegâne yol olduğunun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

Program, konuşmaların ardından oynanan tiyatro ile sona erdi.

27/10/2017 MEÖ


953 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.