Üretim Araştırmaları Sempozyumu Sona Erdi

Üretim Araştırmaları Sempozyumu Sona Erdi
27.09.2013
609
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 13’üncü Üretim Araştırmaları Sempozyumu, sona erdi.

Üç gün süren ve Türkiye’nin önde gelen sanayi ve ticaret kuruluşları ile üniversitenin bir araya getirildiği sempozyumun son gününde düzenlenen “UMDE-Üniversite Sanayi İşbirliği Buluşması” adlı oturuma, SAÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Torkul, SAÜ Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ile Sakarya Makine İmalatçıları (SAMİB) Derneği Başkanı Metin Kar katıldı.

Düzenlenen oturumda konuşan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Torkul, 7+1 Uygulamalı Mühendislik Deneyimi (UMDE) programı ile ilgili bilgiler vererek, Türkiye’nin önde gelen 12 sanayi kuruluşunun programı kabul ettiğini ifade etti. SAÜ’nün Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 85’ini barındıran bir bölgenin tam ortasında bulunduğunu ve bunun avantajını çok iyi kullanması gerektiğini belirten Torkul, sanayi kuruluşlarından da üniversiteyle işbirliği yapma konusunda çok ciddi talepler geldiğini kaydetti. Torkul, “UMDE programı açıkça bu ihtiyaçtan dolayı geliştirildi. Bu işin başarılı olacağını düşünüyoruz. Sanayi kuruluşlarından, işletmelerden gelen talebin yarısını dahi karşılayamadık” dedi.

İşletmelere gönderilen öğrencilerin servis, yemek gibi sosyal haklarının sağlanacağını ve SGK tarafından tam zamanlı sigortalarının da yapılacağını anlatan Torkul, “Aday mühendisler işletmelerde proje tabanlı olarak normal mühendisle aynı işi yapacak. UMDE programı tamamlandıktan sonra bir proje yarışması olacak ve dereceye giren aday mühendislere ödülleri verilecek” diye konuştu.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın da, mühendislik eğitiminde ve okullaşmasında ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin dünyada en üst sıralarda bulunduğunu kaydederek, UMDE programının da Türkiye’nin bu alanda attığı önemli adımlardan olmasını umduğunu söyledi.

Projeye ağırlıklı olarak Endüstri Mühendisliği bölümünden katılım olduğunu belirten SAÜ Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın ise, proje sonunda projeye katılan lisansüstü öğrencilerin yüksek lisans ve doktora tezlerinin uygulamalı olarak hazırlanarak jüride değerlendirileceğini kaydetti.

27-09-2013 / ST

 
609 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.