Ürdün’de SAÜ’lü Öğrencilere Tören

Ürdün’de SAÜ’lü Öğrencilere Tören
21.01.2016
1.455
A+
A-

Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün’de öğrenim gören Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri için Zerqa Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir tören düzenlendi.

Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün Zerqa Üniversitesi’nde öğrenim gören Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Sümeyye Atıcı, Emel Yılmaz, Rabia Salur, Ayşe Kara, Gülbeyaz Öztokay, Esra Başak ve diğer Türk öğrenciler için Zerqa Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tören düzenlendi.

2015-2016 öğretim yılı güz döneminde Zerqa Üniversitesi’nde öğrenim gören 6’sı SAÜ İlahiyat Fakültesi’nden ve 9’u Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 15 Türk öğrenci için Rektör Prof. Dr. Mahmoud Al-Wadi’nin himayesinde tören düzenledi. Törene, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği Müsteşarı  Emin Melih Tezel ve Yunus Emre Enstitüsü Amman Türk Kültür Merkezi Müdürü Yunus Emre Canbay da katıldı.

Törende konuşan Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmoud Al-Wadi, ilmi yeterlilik ve liyakatlerini ispat eden bu Türk öğrencileri mezun etmekten gurur duyduklarını ifade etti ve üniversitelerinin farklı ülkelerden öğrenci kabul ederek, ilmi açıdan gelişimlerine katkı sağlamak için çalıştığını belirtti. Ayrıca üniversitelerinin Mütevelli Heyet Başkanı Mahmud Ebû Şaîra’nin katkıları ile dikkat çekici bir ilerleme kaydettiğini de vurguladı.

Sözlerine Zerqa Üniversitesi’nin yabancılar için dil öğretim merkezi kurduğunu da ekleyen Prof. Al-Wadi, Türk öğrencileri tebrik etti ve başarı dileklerini iletti.

Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği Müsteşarı Emin Melih Tezel ise yaptığı konuşmada, Zerqa Üniversitesi’ne Türk öğrenciler için gösterdikleri çaba ve başarılı çalışmaları dolayısı ile teşekkür ederek iki kardeş ülke arasında derin bağlar olduğunu vurguladı. Bu tür faaliyetlerin Sakarya ve Marmara Üniversiteleri ile Zerqa Üniversitesi arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden Tezel, üniversiteler arasındaki ilişkileri güçlendirmenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Törende Türk öğrenciler adına konuşma yapan SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sümeyye Atıcı da, “Zerqa Üniversitesi idarecilerine ve hocalarına teşekkür ederim” dedi. Bir dönem boyunca Zerqa Üniversitesi’nde öğrenim görmelerinin kendilerine çok faydası olduğunu belirten Atıcı, Ürdün halkını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduklarından dolayı da ayrıca bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Törenin sonunda Türk öğrencilerin Zerqa Üniversitesi’ndeki faaliyetlerle ilgili slayt izletildi. Tören, Rektör Al-Wadi’nin öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerini takdim etmesi ile sona erdi.

21.01.2016 – AB
1.455 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.