Unvan Değişikliği Sınav İlanı

Unvan Değişikliği Sınav İlanı
23.12.2011
1.421
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Unvan Değişikliği Sınav İlanı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI

(Başvuru Süresi : 23/12/2011 – 06/01/2012)

Üniversitemizde, 12/11/2005  tarih ve 25991 sayılı Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren ve 30/06/2011 tarih ve 27980 sayılı Resmi Gazete ile değiştirilen  “Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli  Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” uyarınca Üniversitemizce aşağıda belirtilen kadrolara “Unvan Değişikliği” suretiyle atama yapılacaktır.

Unvan değişikliği uyarınca atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuran adaylar eğitime tabi tutulmaksızın yazılı sınava alınacaklardır.

Adayların, aşağıda unvanı, kadro yeri, alanı, sınıfı, derecesi, adedi belirtilen kadrolara atanabilmek için yapılacak olan unvan değişikliği sınavına (İlan edilen kadroların ancak birine) katılma isteklerini başvuru süresi içinde Başvuru İnceleme Kurulunca açılmak üzere kapalı zarf içerisinde dilekçe ile birim amirlerine bildirmeleri gerekmektedir. Adaylar, ilgili yönetmelik uyarınca başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi  arasında yılık izin kullanamazlar. Duyurudan önce yıllık izinde bulunanlar en geç başvuru tarihinin son gününe kadar izinlerini  sona erdirmek kaydıyla başvuruda bulunabilirler.  Aylıksız izinde bulunanlarda dahil olmak üzere kanunen verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olan kurum personelinin  unvan değişikliği sınavına katılmaları mümkündür.

Başvurular, ilgili yönetmelik doğrultusunda Rektör tarafından atanan Başvuru İnceleme Kurulu tarafından başvuruda bulunan kişilerin gerekli nitelikleri taşıyıp taşımadıklarının saptanması amacıyla incelenecek olup, Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde eğitime tabi tutulmaksızın yapılacak unvan değişikliği sınavından 100 puan üzerinden en az yetmiş puan alan başarılı sayılıp, yapılacak atamalar başvurulan kadro için başarı sırasına göre gerçekleşecektir.

NOT:

1- Unvan değişikliği sınavına katılabilmek için gerekli şartları taşıyan personel Üniversitemiz web sayfasında duyurulacaktır.

2- Unvan değişikliği sınav tarihi Üniversitemiz web sayfasından duyurulacaktır.

3- 657  Sayılı Kanunun 45. ve 76. maddeleri gereğince atanacağı kadronun derecesi Kazanılmış Hak Aylığının üç üst – üç alt derecesinden fazla olmaması ve 657 Sayılı Kanunun 68/B maddesi uyarınca lisans mezunları 1. ve 2. dereceli kadrolara atanabilmeleri için en az 10 yıl, 3. ve 4. dereceli kadrolara atanabilmeleri için en az 8 yıl hizmetinin bulunması şarttır. Önlisans mezunları için bu sürelere iki yıl ilave edilir.

Atama yapılacak kadroları görmek için tıklayın:

Unvan Degisikligi Sinavi_Kadrolar (PDF)

Başvuru Formunu indirmek için tıklayın:

Unvan Degisikligi Sinavi Basvuru Formu (Word Dosyası)

 

23/12/2011 //

Sakarya Üniversitesi İdari Tayin Şube Müdürlüğü
1.421 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.