Üniversitenizi Unutmayın

Üniversitenizi Unutmayın
27.06.2016
741
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Mezuniyet Töreni’nde konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, mezunlara başarılar dileyerek “Mezun olan öğrencilerimizin üniversitelerini unutmamalarını diliyorum. Tweet atarsanız cevap vereceğimi söylüyor, hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezuniyet töreni, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin, akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Sazak’ın yönettiği İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmlerinin gösterimi ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Öğrencilerimizi ve siz çok değerli ailelerini sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Üniversitemizin bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yakın mezunu olmuş oluyor. Bir yılda verdiğimiz mezun öğrenci sayımız 15 bin civarında. Diğer fakültelerimize oranla Devlet Konservatuvarı’na bakınca 15-20 civarında öğrencimizi mezun ediyoruz. Sayıları az ama kendileri çok değerli. O bakımdan kendilerini kutluyorum” dedi.

Üniversite olarak, eğitim-öğretim ve diğer alanlarda çok yoğun çalışmalarda bulunduklarını belirten Rektör Elmas, “Bu çalışmalarımızın sonucunda önemli başarılar elde ediyoruz. Konservatuvarımızda farklı ve keyifli bir eğitim-öğretim ortamı var.  Hem öğrencilerimiz hem hocalarımız hem şehrimize hem üniversitemize konserler veriyor, üniversitemizi temsil ediyorlar Mezun olan öğrencilerimizin, üniversitemizi çok iyi temsil edeceğine, değerlerimizi yukarıya çekeceğine yürekten inanıyorum. Siz değerli aileleri de yürekten kutluyorum. Son olarak mezunlarımıza ömür boyu başarılar diliyorum. Mezun olan öğrencilerimizin üniversitelerini unutmamalarını diliyorum. Tweet atarsanız cevap vereceğimi söylüyor, hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum” diye konuştu.

Mezun olan öğrencileri tebrik eden SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin, konservatuvar eğitiminin özel yetenek gerektiren bir eğitim olduğuna dikkat çekti. SAÜ Devlet Konservatuvarı’nda birebir eğitim verildiğini belirten Prof. Tekin, “Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı gerek akademik kadrosu gerek eğitim-öğretim gerekse de sanat faaliyetleri bakımından her geçen gün daha ileriye giden, yükselen bir ivmeye sahiptir. Öğrencilerimiz burada bilim, sanat ve estetik ve üzerine aldığı eğitim yolculuğunun bugün son evresine gelmiş bulunuyoruz. Bizler sizlere bilgiler vermeye çalışırken sizlerden de çok şey öğrendik. Bundan sonraki yaşamınızda, burada edindiğiniz bilgiler doğrultusunda bilim sanat ve estetizmden kopmadan ulusal değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaracağınıza ve çağın gerektirdiği aydın bireyler olacağınıza ve mezunlar olarak konservatuvarımızın, üniversitemizin ismini en güzel şekilde tanıtacağınıza hiç kuşkum yok. Sizleri ve sizlere emek veren kıymetli ailelerinizi tebrik ediyor, sevgi ve saygı ile selamlıyor, bundan sonraki yaşamınızda sonsuz başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri Devlet Konservatuvarı akademisyenleri tarafından takdim edildi.  2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Konservatuvar birincisi aynı zamanda Türk Müziği Bölüm birincisi olan Büşra Erim’e okul birinciliği hediyesi ve plaketi, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin tarafından takdim edildi.

Törende daha sonra mezun öğrencilerden oluşan Mezuniyet Korosu mini bir konser verdi. Arş. Gör. Hacı Bekir Kurşunet’in piyanoda eşlik ettiği mini konser, izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı.

Tören, mezenların keplerini fırlatması ile sona erdi.

27.06.2016 – YC


741 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.