Üniversitemiz Büyük Bir Aile

Üniversitemiz Büyük Bir Aile
25.06.2015
704
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. Törende konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin 160 bine ulaşan mezun sayısıyla büyük bir aile olduğuna dikkat çekti.

SAÜ Hendek Kampüsü’nde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı. Mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, “Toplam mezun sayısında 160 bine ulaşan üniversitemiz, büyük bir aile olmuştur. Mezunlarımız sayesinde üniversitemizin Türkiye’de itibarı her geçen gün artmaktadır. Bunu gittiğimiz her yerde görmekteyiz” diye konuştu. Prof. Dr. Elmas, “İçinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde öğrencilerimizin hepsinin inşallah atanmasını temenni ediyorum. Siz birer öğretmen adayı olarak en önemli, en kutsal görevi üstleniyorsunuz. Bundan sonra da kendinizi geliştirmek zorundasınız. Ülkemizin geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Bu bakımdan sizlerin bu görevi hakkıyla, layığıyla yapacağınıza yürekten inanıyorum. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarı, sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan da, dört yıllık lisans öğrenimini başarıyla tamamlayarak diploma almaya hak kazanan 11 ana bilim dalında bin 123 öğrenciyi uğurlamanın hüznünü ve mutluluğunu paylaştığını ifade ederek, mezun olan tüm öğrencileri tebrik etti. Eğitim Fakültesi’nin ‘ODTÜ URAP Raporu’na göre 91 Türk üniversitesi arasında üçüncü sırada yer aldığını, 2014 KPSS’de de mezunların yüzde 85 oranında başarı gösterdiğini hatırlatan Prof. Dr. Karahan, “Bu başarıların mimarı olan saygı değer meslektaşlarımı ve en büyük ilham kaynağımız olan varoluş nedenimiz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanan bu başarılar, bizi daha iyiye, daha ileriye götürmek için bizlere motivasyon kaynağı olacaktır” diye konuştu.

Öğrenciler, konuşmaların ardından tören sonunda keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.

25/06/2015 – BD

Mezuniyet törenlerinin tüm fotoğraflarına www.facebook.com/habersau adresinden erişebilirsiniz. 
704 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.