Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü

Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü
16.12.2014
1.661
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi (SOSB) arasında SAÜ Teknokent’in 1. OSB büyüme alanında oluşturulacak şubede hizmet vermesini sağlayan protokol imzalandı.

Sakarya Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile SOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kösemusul tarafından üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan işbirliği protokolüne imza atıldı. Törende, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, 1.OSB Bölge Müdürü Ahmet Çubuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Sakarya ile ilgili tüm konularda işbirliğine açık olduklarını belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “İlimizin ve ülkemizin kalkınması adına her türlüğü işbirliğine açığız. Biz, Sakarya Üniversitesi olarak bu konuya özel önem veriyoruz. Üniversite-Sanayi işbirliği projelerini harekete geçirecek imkanlar sağladık; Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi gibi. Bunun da amacı proje ve Ar-Ge kültürünü yaymaya yönelik, üniversite paydaşlarıyla faaliyetlerde bulunmak. Üniversite olarak işbirliği konularında destek vermeye her zaman olduğu gibi devam edeceğiz” diye konuştu.

Ülkenin büyümesi ve Sakarya’nın gelişmesi için, Üniversite-Sanayi işbirliği konusuna önem verdiklerini söyleyen SOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kösemusul, “Bu konudaki gayretli çalışmalarından dolayı üniversitemizi tebrik ediyorum. Sakarya’daki bu üniversite sanayi birlikteliği, Türkiye’ye rol model olacak, Bugün de onlardan bir tanesi burada yaşıyoruz. Bu işbirliği ile Sakarya için çok önemli olan bir projeye imza atıyoruz. Bu atılacak olan adımın hem ilimize hem bölgemize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Otomotiv Bölümü Müjdesi

Sakarya Üniversitesi bünyesinde Otomotiv Bölümü açılmasına yönelik çalışmaların Yüksek Öğrenim Kurumu nezdinde olumlu olarak sonuçlandığı müjdesini veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi’nde Otomotiv Bölümü açıyoruz. Açılacak bu yeni bölümü YÖK onayladı” dedi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesi için iş dünyası olarak destek veriyoruz. Yerli otomobilin Sakarya’da olması için, biz de babayiğitleri Sakarya’ya bekliyoruz. Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a da üstün gayretleri ve desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyor, üniversitemiz bünyesinde otomotiv bölümünün YÖK tarafından onaylanarak hayata geçirileceği müjdesini duymaktan da büyük mutluluk duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Protokol, Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirerek, teknoloji ağırlıklı üretimi destekleme, teknolojik bilgiliyi ticarileştirme, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin yeni ve ileri teknolojileri benimsemeleri için ortam oluşturma konuları kapsıyor.

OSB’de kurulacak olan Teknokent şubesinde, OSB’de bulunan sanayicilere öncelik tanınacak, Sakarya sanayisi ve ülke sanayisine katkı sağlayacak, katma değer yaratacak ve projeler gerçekleştirilecek. Bölgede AB, TÜBİTAK ve diğer teşviklerden yararlanılması için birimler oluşturulacak. Kurulacak olan Teknokent şubesinin yaklaşık 10 bin metrekare alanda, 5 bin metrekare kapalı alanda yer alan, Ar-Ge uygulama birimleri şeklinde yapılması planlanıyor.

16/12/2014 – YC
1.661 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.