“Üniversite Sanayi İşbirliği” Artık Boş Laf Değil

“Üniversite Sanayi İşbirliği” Artık Boş Laf Değil
06.06.2014
521
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknokent’i yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Çok genç olmasına rağmen kısa zamanda adından söz ettirerek kendi döneminde açılan teknokentler arasında birincilik konumuna yükselen Sakarya Üniversitesi Teknokent’i tam kapasiteye ulaştı. SAÜ Teknokent AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, göreve geldiklerinde yüzde 40 olan doluluk oranının bugün itibariyle yüzde 100 olduğunu belirtti. “Sahaya inerek işadamlarına, firmalara, burada bizimle birlikte çalışmalarının faydalarını anlattıkça firmalar bize yaklaştı” diyen Prof. Dr. Engin, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da onayıyla artan talebe cevap verebilmek amacıyla şimdiden yeni blok inşaatını daha gündeme aldıklarını ifade etti.

Sadece Sakarya’dan değil Bolu, Düzce, Kocaeli hatta İstanbul’dan büyük firmaların ar-ge çalışmaları için SAÜ Teknokent’i tercih ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Tahsin Engin, 2015 yılında Organize Sanayi Bölgesine de bir şube açmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

SAÜ Teknokent’inin “Üniversite sanayi işbirliği” ifadesini içi boş bir slogan olmaktan çıkartıp gerçeğe dönüştürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Tahsin Engin, bir yandan fikri olan ve ar-ge çalışmaları yapmak isteyen firmalara yardımcı olurlarken, diğer yandan üniversite öğretim üyelerinin teorik çalışmalarının da somut projelere dönmesine katkıda bulunduklarını ifade etti. Bu amaçla SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde hazırlanmış tez ve projelerin de müteşebbislerin ilgisine sunulacağı bir sergi düzenleyeceklerini hatırlattı.

06/06/2014 – EH

 


521 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.