Üniversite Mezunlarına 100 Bin Lira

Üniversite Mezunlarına 100 Bin Lira
27.10.2011
715
A+
A-

Kendi iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen üniversite mezunlarına 100 bin liraya kadar sermaye desteği sağlanacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, ‘Teknogirişim Sermeye Desteği’ programı kapsamında kendi iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen üniversite mezunlarına 100 bin TL’ye kadar destek verilecek . Programa son başvuru 16 Kasım’da.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Teknogirişim Sermeye Desteği Programı” kapsamında  lisans, yüksek lisans veya doktora mezunları ile 1 yıl içinde lisans programından mezun olacaklara 100 bin TL’ye kadar destek verilecek.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’ tanıtımına, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Sakarya Yatırım Destek Bürosu Uzmanı Muttalip Peker ve Uzman Mustafa Demircioğlu katıldı.

Gençlerin İş Hayatına Atılması İçin Önemli Bir Fırsat

‘Teknogirişim Sermaye Desteği’ programı hakkında tanıcı bir sunum yapan MARKA Sakarya Yatırım Destek Bürosu Uzmanı Muttalip Peker, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının, 5746 sayılı “Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki destek programlarından biri olduğunu ve 2009 yılında ilk kez Bakanlıkça uygulanmaya başlandığını belirtti. Teminatsız ve geri ödemişiz bir hibe destek programı olduğunun altını çizen Peker, “Programla birlikte girişimciliğin özendirilmesi ve yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılması amaçlanıyor” dedi.

 

26/10/2011 – Yunus Cam

Teknogirişim başvuru dilekçesi ve iş dosyasını indirmek için tıklayın:

Teknogirisim Basvuru Dilekcesi

Teknogirisim Is Plani Dosyasi

 

 
715 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.