Ümit ve Gerçekler Arasında Suriye

31.05.2014

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi’nde “Ümit ve Gerçekler Arasında Suriye Konferansı” düzenlendi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen “Ümit ve Gerçekler Arasında Suriye Konferansı”na konuşmacı olarak Suriye Alimler Birliği Fetva Komisyonu Başkanı Dr. Abdulcebbar ez-Zeydi katıldı.

İslam Coğrafyasında Arap Baharı adı altında şiddetin arttığına dikkat çeken Ez-Zeydi, Mısır ve Suriye olaylarının Batılı ülkeler tarafından sürekli kışkırtıldığını söyledi. İslam coğrafyasındaki istikrarın Batılı devletlerin işine gelmeyeceğini belirten Zeydi, Suriye’de yaşananlara Batının kayıtsız kaldığını kaydetti. Zeydi, Suriye’deki insanlık dramına sadece Türkiye’nin karşı çıktığını ve bunun için elinden geleni yaptığını dile getirdi.

30/05/2014 – HM