Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi (ICQH 2016) Başladı

Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi (ICQH 2016) Başladı
24.11.2016
892
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi (ICQH 2016)” başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan kongrenin açılış törenine YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uzun, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, dekanlar, akademisyenler ile başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Avrupa ve Asya’da bulunan üniversite ve kalite kuruluşlarından davetli bilim insanları katıldı.

Kongrenin açılış konuşmalarını YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Kongre Genel Koordinatörü Prof. Dr. Aytekin İşman yaptı.

‘Yükseköğretimde Kalite Süreçleri’ başlıklı bir konuşma yapan Prof. Dr. Orhan Uzun, Türkiye’de yükseköğrenime olan talebin gün geçtikçe katlanarak arttığını söyledi. 2002 ve 2011 yılları arasında yükseköğrenim gören öğrenci sayısının 4 kat artarak 4 milyondan 20 milyona çıktığını belirten Prof. Dr. Orhan Uzun, “Uluslararasılaşma ve yükseköğretim kurumlarına geleneksel fonksiyonların dışında başka fonksiyonların da eklenmesi gibi unsurlar, yükseköğretimde kalite konusunun ön plana çıkmasını zorunlu kılıyor” ifadelerini kullandı.

Evrensel bir kalite modeli oluşturduk

Rektör Elmas, konuşmasında SAÜ’nün Türkiye’de kalite konusunda en yoğun çalışma yapan kurumlardan biri olduğunu belirterek, günümüzde gelinen noktada kurumların yönetiminde, kalite ve akreditasyon süreçlerinde mutlaka dijital dünyadan yararlanılması gerektiğini söyledi. Bu konuda üniversite olarak evrensel bir kalite modeli oluşturduklarını aktaran Elmas, “Akıllı üniversite modeli ile de her şeyi otomatik hale getirdik. Herhangi bir kurumsal değerlendirme veya kalite kuruluşuna başvurduğumuzda, gerekli olan tüm bilgiyi anında alabiliyoruz. Bu sayede hemen her yıl uluslararası kuruluşlardan birçok ödül aldık. Dünyanın neresinde hangi kurumsal kalite ödülü varsa kurduğumuz bu sistem sayesinde alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kalite süreçleri konuşulacak

Kongrede 300’e yakın bildiri sunulacağını kaydeden Prof. Dr. Aytekin İşman, kongrenin kalite süreçlerinin nasıl meydana geldiğini, nasıl oluşturulduğu ve nasıl sonuçlandığını ortaya koymayı amaçladığını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Ohio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Douglas Franklin “Kalite Güvencesi”, Roskilde Üniversitesi’nden Prof. Dr. Henrik Toft Jensen de “Avrupa Yüksek Öğretiminde Kalite Süreci” başlıklı konuşmalar yaptılar.

İki gün sürecek kongrede kalite süreçleri, akreditasyon, yükseköğretimde ulusal ve uluslararası yeterlilikler konularındaki sunumlar sayesinde bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanmış olacak.

Kongrenin açılışının ardından YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, üniversitelerdeki kalite süreçleri ele alındı.

24-11-2016 / ST
892 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.