Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu Başladı

Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu Başladı
07.06.2013
539
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından düzenlenen “Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” başladı.

Bu yıl ilk defa düzenlenen sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen katılıyor. Sempozyumun açılışına YÖK Yürtüme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ve Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten katıldı.

Sempuzyumun açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptı. Elmas konuşmasında, Sakarya Üniversitesi’nin böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur ve onur duyduklarını dile getirerek sempozyumun katılımcılara ve bilim dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Bilimin Bir Ayağı Gerçeklik Âleminde

‘Bilim, Teknoloji ve Mühendislik’ konulu sunum yapan Prof. Dr.Durmuş Günay öncelikle felsefenin genel tarihi hakkında bilgi verdi. Teknoloji ve mühendislik dallarının birbirine yakınlığının ancak felsefe tarihinin bilinmesiyle mümkün olacağını savunan Durmuş, “Bilim bir ayağını gerçeklik âlemine basmak zorunda, felsefe ise bir ayağını gerçeklik âlemine koymak zorunda değil. Felsefe bilimin oluşmasına zemin hazırlamıştır.” şeklinde konuştu.

Günün ikinci oturumunda Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten ‘Medeniyet ve Teknoloji’ isimli bir sunum yaptı.

Modern Medeniyet Bir Birleşmedir

Medeniyetin toplumlar üzerindeki algısı üzerine bilgi veren Ökten, “Toplumumuzda medeniyet üzerine farklı bakışlar var. Tek dişi kalmış canavar diyen de var, göklere çıkaran da. Önemli olan medeniyet içerisinden ne aldığımız, bize ne kazandırdığıdır.” diye konuştu.

Matematiğin günlük hayatımızın her alanında olduğu gibi bilimin ana bileşeni olduğunu sözlerine ekleyen Ökten, “Matematik bilimin yapı taşıdır. Felsefede ise matematik olması gerekmez. İhtiyaç yoktur zaten. Modern medeniyet ise matematiğe muhtaç olan bilimle ve matematiğe hiç ihtiyaç duymayan felsefenin birleşmesiyle oluşmuştur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

08/06/2013 – HM

 
539 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.