Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi

Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi
16.10.2018
1.156
A+
A-

Sakarya Üniversitesi TÖMER öncülüğünde, her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi, bu yıl da Ukrayna’nın başkenti Kiev’de “Göç ve Dil Öğretimi” temasıyla gerçekleşti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi TÖMER, Kiev Ulusal Dilbilim Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün de düzenleyicileri arasında olduğu kongreye bu yıl da farklı ülkelerden araştırmacılar başta göç ve dil öğretimi olmak üzere Türkçenin yabancılara öğretimi konularında tebliğlerini sundu.

Kongrenin bu yıl ki davetli konuşmacıları olarak Goethe Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Dr. Ulrich Mehlem, Türk Dil Kurumu’nun önceki başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Ankara Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Leyla Uzun “Göç ve Dil Öğretimi” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Kongrenin 1. Günü Kiev Ulusal Dilbilim Üniversitesi’nde yapılırken 2. günü de Yunus Emre Enstitüsü Kiev Kültür Merkezinde yapıldı. Kongreye, T.C Kiev Büyükelçisi Can Yönet Tezel’in yanı sıra Kiev’deki Türk dernekleri ve Kırım-Tatar dernekleri, Kiev Ulusal Dilbilim Üniversitesi Rektörlüğü, Doğu Dilleri Dekanlığı ve Türk Filolojisi bölümü öğrencileri de katılım gösterdi.

16.10.2018 – YC


1.156 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.