Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi

Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi
01.09.2015
575
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Macaristan Kaposvár Üniversitesi ‘Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ düzenlendi.

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD)'ın katkılarıyla  Kaposvár Üniversitesi’nde düzenlenen kongreye Türkiye’den ve Türk dünyasından 40 üniversiteden 150 öğretim üyesi katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Macaristan Kaposvár Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. József Varga, “Yaşadığımız çağda çok sesli dünya siyasetinde her geçen gün birbirimizi tanımak, birbirimizi anlamak ve bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak giderek daha önemli hala geldi. Medeniyetlerin buluşması karşılıklı etkileşimleri aynı zamanda dini ve kültürel yakınlaşmalarında beraberinde getirmektedir. Böyle bir durumda rolümüzün birbirimizi anlama ve uyuşmazlıklarımızı giderme anlayışını ortaya koymamızı zorunlu kılmaktadır. Kongrenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan üniversitemizde doçent doktor olan Macaristan'ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'a ve Prof. Dr. Recai Coşkun'a teşekkür ederim'' dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas adına Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil Kalabalık'a, Kaposvár Belediye Başkan Vekili Dér Tamás'a, SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can'a, İstanbul Üniveristesi Ekonomimetri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kutluk Kağan Sümer'e, Prof. Dr. Balázs Judit'e, Prof. Dr. Recai Coşkun'a, Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Abdülmecit Nureddin'e, Doç.Dr.  Simonné Pallós Piroska'ya kongreye katkılarından dolayı Konsolos Dr. Osman Şahbaz ve Doç.Dr. József Varga plaket ve teşekkür beratı takdim edildi.

01/09/2015 – MfyA


575 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.