Uluslararası Sanat, Tasarım ve Manipülasyon Sempozyumu

Uluslararası Sanat, Tasarım ve Manipülasyon Sempozyumu
21.11.2013
749
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Sanat, Tasarım ve Manipülasyon Sempozyumu” başladı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından 21-23 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan, ‘Uluslararası Sanat, Tasarım ve Manipülasyon Sempozyumu’ başladı.

SAÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Nilgün Bilge ve çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı.

Sanat ve tasarım alanındaki sorunların manipülasyon kavramı ekseninde ele alınacağı sempozyumun açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği sempozyumda sanatın her alanında tartışmalar yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Eken “Bu sempozyum üniversitemiz için ses getirecek bir etkinliktir. Birbirimizi anlamak açısından böyle etkinlikler güzel oluyor” dedi.

SAÜ GSF Dekanı Prof. Nilgün Bilge de konuşmasında tarih boyunca herkesin sanatla ilgili konularda yer aldığını söyledi. Sanatın evrenselliğinin tartışılamayacağını belirten Prof. Bilge, “Bu sempozyum sanat camiasına önemli izler bırakacaktır. Sanatın toplum üzerinde etkisi daha çok gerçekleşmektedir. SAÜ GSF bu etkinliğe önemli katkı sağlayacaktır. Sempozyumun tüm sürecinde çalışan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından SAÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Musa Eken, sempozyuma verdiği destekten dolayı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a teşekkür plaketi verdi. Ayrıca SAÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevra Küpana da katılımcılara piyano resitali verdi.

Sempozyumda bir konuşma yapan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Marcus Graf ise çağdaş sanatın kökeninin 19’uncu yüzyıla dayandığını belirtti. Gündelik hayatta manipülasyonu olumsuz yönde anladığımızı ifade eden Doç. Dr. Graf şöyle devam etti: “Her türlü üretim bir manipülasyondur. Aslında hepimiz farkında olmadan manipülasyon yapıyoruz.”

İki gün sürecek olan sempozyumda paralel oturumlarla çağdaş sanat ve tasarımında manipülasyonun etkileri, sanat ve siyaset, sanat piyasası ve görsel sanatlarda manipülasyon gibi konular geniş bir çerçevede ele alınacak.

21-11-2013 / KS
749 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.