Uluslararası İşbirliği Projelerine Bir Yenisi Daha Eklendi

Uluslararası İşbirliği Projelerine Bir Yenisi Daha Eklendi
07.04.2016
674
A+
A-

Sakarya Üniversitesi uluslararası işbirlikleri projelerine bir yenisini daha ekleyerek Fas’ın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Sidi Mohamed Ben Abdellah Üniversitesi ile iki yeni anlaşma imzaladı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Sidi Mohamed Ben Abdellah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Omar Assobhei tarafından akademik işbirliği ve Mevlana Değişim Programı konularında işbirliği protokolleri imzalandı.

İmzalanan işbirliği protokolleri hakkında bilgiler veren Sakarya Üniversitesi Mevlana Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı, “Geçtiğimiz aylarda Sidi Mohamed Ben Abdellah Üniversitesi’ni ziyarette bulunmuştuk. İmzalanan iş birliği protokolü ile iki üniversite arasında çeşitli bilimsel alanlarda ortak çalışmalar yapabilme imkânı elde edilmiş oldu. Mevlana Değişim Programı Protokolü sayesinde de 2016-2017 öğretim yılından başlamak üzere İlahiyat, Tıp, Tarih, Sosyoloji, Mühendislik, İktisat, Edebiyat gibi pek çok alanda iki üniversite arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi yapmak mümkün olabilecek” dedi.

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin 10 Nisan 2016 tarihine kadar devam eden Mevlana Değişim programı müracaatları esnasında Sidi Mohamed Ben Abdellah Üniversitesi’ni tercih edebileceklerini belirten Prof. Dr. Bostancı, “Sidi Mohamed Ben Abdellah Üniversitesi yüz bin öğrenci sayısı ile ülkenin ve aynı zamanda Afrika Kıtasının en büyük üniversiteleri arasındadır. Fas üniversiteler sıralamasında da en ön sıralarda yer almaktadır” diye konuştu.

07.04.2016 – YC


674 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.