Uluslararası Hayat Boyu Eğitim ve Liderlik Konferansı

Uluslararası Hayat Boyu Eğitim ve Liderlik Konferansı
03.11.2015
745
A+
A-

Bu yıl ilki düzenlenen ‘Uluslararası Hayatboyu Eğitim ve Liderlik Kongresi’ Sakarya Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti Palacky Üniversitesi ve Moravian University College Olomouc ‘un işbirliği ile düzenlenen ve SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Titrek’in koordinatörlüğü yaptığı “1. Uluslararası Hayat Boyu Eğitim ve Liderlik Konferansı- ICLEL 2015”, 28-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.

18 farklı ülkeden yaklaşık 450 bilim insanı katılımı ile gerçekleştirilen kongrede 220 bildiri sunuldu. Moravian University College Olomouc tarafından düzenlenen açılış töreninde Palacky Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Jaroslaw Miller ve Eğitim Fakültesi Dekanı Cetmir Serafin, Moravian University College Olomouc adına da Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Jarmila Zimmermanova bir konuşma yaptı. Konuşmacılar, bu muhteşem işbirliği için Sakarya Üniversitesi ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Sakarya Üniversitesi adına da Konferans Başkanı Doç. Dr. Osman Titrek, teşekkür konuşması yaptı ve konferans hakkında bilgiler verdi. 

Kongrede, hem rektörlere, hem de çağrılı konuşmacılara Türk İslam sanatının en güzel örnekleri olan ebru sanatı ve akrilik sanatının karışımı tablo ve plaketler ile Sakarya Üniversitesi’ni tanıtan hediyeler takdim edildi. Kongre akşamında, Olomouc şehir turu, gala yemeği ve ‘Çek Kültür Gecesi’ düzenlendi. Gala Yemeği’nde Moravian University College Olomouc adına Rektör Michal Mensik, Palacky Üniversitesi adına Dekan Yardımcısı Vojtech Regec,  Sakarya Üniversitesi adına Prof.Dr. Engin Yılmaz ve ICLEL 2015 Başkanı Doç. Dr. Osman Titrek bir konuşma yaptı. Gecede Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nilgün Sazak ve Nazende Müzik Grubu tarafından Türk Müziği Konseri düzenlendi. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Osman Çaydere de konferans boyunca  “"TURKEY: THE COUNTRY OF CIVILIZATIONS" adlı resim sergisi açtı.

Kongrede, ABD Western Michigan Üniversitesi'nden Prof.Dr. William W. Cobern, Kean Üniversitesi'nden Prof.Dr. Michael P. Searson, Valdosta Üniversitesi'nden Festus Obiakor ve İngiltere Cambridge Üniversitesi'nden Prof.Dr.  Philip Stephenson çağrılı konuşmacı olarak sunumlarını yaptı. Konferans sürecinde Palacky Üniversitesi’nde Dr. Jiri Kantor “Eğitim, Drama Terapi ve Hayatboyu Yaratıcılık Becerilerini Geliştirme” konulu bir workshop çalışması yaptırdı.

Sakarya Üniversitesi ve ülkemizin en iyi şekilde temsil edildiği konferans, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

ICLEL 2016 Konferansı ise 21-24 Temmuz 2016 tarihlerinde Liepaja Üniversitesi Letonya’da gerçekleştirilecek.

03.11.2015 – SA
745 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.