Uluslararası Girişimcilik Merkezi Projesi

Uluslararası Girişimcilik Merkezi Projesi
29.04.2014
697
A+
A-

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ana ortaklığında ve 70’i aşkın kurum ve kuruluşla gerçekleştirilen işbirliği kapsamında ülkemizde girişimciliğin gelişimi ve desteklenmesi hedefiyle Uluslararası Girişimcilik Merkezi projesi çalışmalarından biri 17-18 Nisan 2014 tarihleri arasında Sapanca’da hayat buldu. 

Ülkemizde girişimciliğin yaygınlaşması, girişimciliğin önündeki engellerin yok edilmesi ve avantajlı durumlar yaratarak girişimciliğin kariyer olarak görülmesi amacıyla iki gün süren bir çalıştayda girişimcilik ekosistemi (iş dünyası, kamu temsilcileri, finansörler, eğitim kurumları, destekleyici kurumlar, medya vb.) bir araya geldi. Çalıştayda 46 farklı kurum ve kuruluşun temsilcileri bir araya gelme imkan buldu. Çalıştayın sonucunda girişimciliğin geleceği için ekosistem aktörleri arasındaki ortak çalışma alanları tespit edildi. Ekosistem aktörleri yapılması gerekenlere dair en kısa sürede kurumsal düzeyde eylem planlarının oluşturulmasına ve her yıl düzenlenen Global Girişimcilik Haftası’nda gelinen noktanın değerlendirilmesine karar verildi.

Sakarya Üniversitesi’ni ve Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nü temsilen toplantıya Yrd. Doç. Dr. Umut Sanem Çiftçi katıldı.

29/04/2014


697 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.