Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı Gerçekleştirildi

Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı Gerçekleştirildi
20.07.2012
664
A+
A-

Bu sene 12. si düzenlenen Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı Tayvan’da gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Tayvan Ulusal Merkez Üniversitesi (National Central University)ortaklığı ile düzenlenen Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı (International Educational Technology Conference – IETC)  11-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında Tayvan’ın Taoyuan şehrinde gerçekleştirildi.

Dünyanın 28 farklı ülkesinden akademisyenleri buluşturan Konferansta eğitim teknolojileri alanındaki gelişmeler ele alındı ve gerçekleştirilen etkinliklerle çeşitli tartışma olanakları elde edildi. Konferansa Sakarya Üniversitesi’nden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) Başkanı Prof. Dr. Aytekin İşman başta olmak üzere birçok akademisyen katıldı.

Konferansta ayrıca, aynı zamanda IETC Konferanslar Serisi’nin genel koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Aytekin İşman ile eğitim teknolojileri alanından dünyanın önde gelen kurumlarından olan AECT (Association of Educational Communication and Technology) Başkanı Prof. Dr. J. Ana Donaldson arasında kardeş kuruluş anlaşması imzalanarak IETC Konferans Serisinin AECT tarafından desteklenmesi sağlandı. Böylece AECT üyelerinin hepsi IETC Konferansları hakkında bilgi sahibi olabilmesi ve IETC konferansına katılabilmesini mümkün hale gelmiş oldu.

Genel koordinatörlüğünü Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Bölüm Başkanı Prof. Ayştekin İşman’ın yürüttüğü Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı (International Educational Technology Conference – IETC) Serisi 2001 yılında başladı. Bu yıl 12. si Tayvan’da düzenlenen Konferans geçmiş yıllarda Türkiye ve KKTC’de düzenlendi. Konferansın bundan sonraki serilerinin Fransa, Malezya ve Tayland’da yapılması planlanıyor.

20/07/2012 – Haber Merkezi


664 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.