Uluslararası Avrasya Matematik Konferansı Sona Erdi

Uluslararası Avrasya Matematik Konferansı Sona Erdi
09.09.2014
541
A+
A-

III. Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferansı (IECMSA-2014) Avusturya’nın başkenti Viyana’da 45 farklı ülkeden 461 bilim insanı ve 92 misafirinin katılımıyla tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi’nin destekçileri arasında bulunduğu konferans 25-28 Ağustos tarihleri arasında Viyana Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmalarını Viyana Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabine Seidler, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve SAÜ Öğretim Üyesi ve IECMSA-2014 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun yaptı. Konferans boyunca 357 sözlü sunum ve 54 poster sunum gerçekleşti.

Viyana Belediye Sarayı Rathaus’da düzenlenen resepsiyonun ev sahipliğini Viyana Başkanı Dr. Michael Haeupl yapmıştı. Bilim dünyasında ses getiren bu organizasyon, yoğun bilimsel programının yanı sıra Viyana şehrinin tarihi, turistik yerlerine yapılan geziler ve Türk-Avusturya kültürlerini tanıtıcı eğlence geceleri ile kültürler arası köprü görevi de üstlendi.

IECMSA konferans serisinin birincisi 2012 yılında Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenmiş ve konferansa 17 farklı ülkeden 316 bilim insanı katılmıştı. Bu konferansta 248 sözlü sunum ve 36 poster sunum yapılmıştı. 2013 yılında Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen serinin ikinci konferansına ise 30 farklı ülkeden 427 bilim insanı katılmış ve 348 sözlü sunum, 43 poster sunulmuştu.

Her geçen yıl katılımcı sayısı artan IECMSA, ortaya koyduğu yenilikler ve kültürler arası iletişim kanalı olması dolayısıyla bilim dünyası tarafından ilgiyle takip ediliyor.

09/09/2014 – ST
541 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.