Uluslararası Afrika Gecesi

Uluslararası Afrika Gecesi
03.11.2017
1.446
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Afrokarya Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Uluslararası Afrika Gecesi’ düzenlendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik 2 Kasım Perşembe günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Afrikalıların zulme hayır demeleri lazım

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Ben Güney Afrika, Tanzanya ve Fas’a gittim. Fas büyük zulümler görmüş Fransız işgalinde kalmış ama Güney Afrika ve Tanzanya belki dünyanın en zengin ülkesi olabilecekken insanlar perişanlık içinde yaşıyorlar. Hatta Afrika’ya giden insanlarımız görüyorlar ki son derece verimli topraklar ve su kuyuları var ama insanların ruhları sömürüldüğü için ağaç diplerinde boş boş oturuyorlar maalesef. Bu insanların uyarılması ve bu zulme hayır demeleri lazım” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilere seslenen Balkanlıoğlu Türkiye’de siyah beyaz diye bir ayrımın bulunmadığının altını çizdi. Balkanlıoğlu, “Değerli arkadaşlar inşallah burada barışı, huzuru ve kardeşliği göreceksiniz. Bizim inancımızda dili, dini, ırkı ne olursa olsun insan olması nedeniyle herkes eşittir. İslam kardeşlik dinidir. Burada bütün kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz ve basmaya da devam edeceğiz. Bizim için siyahı, beyazı yoktur. Hepsi bizim kardeşimizdir” ifadelerini kullandı.

4 bin civarında yabancı öğrencimiz var

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin uluslarasılaşmaya verdiği öneme dikkat çekerek “Ülkemizde ve üniversitemiz de misafir öğrencilerin sayısı her geçen yıl artıyor. Geçmiş senelerde 100 kadar öğrenci varken bu sayı şimdi 4 bin civarında. Dünyanın çeşitli yerlerinden, 105 farklı ülkeden öğrencilerimiz var. Üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrencilerimize her zaman özel önem gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Yabancı öğrencilerimiz birer kültür elçisidir

Öğrencilerin yaptıkları her türlü etkinliği desteklediklerini ifade eden Rektör Elmas, “Bizler bu programlar yapıldıkça elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Öğrencilerimizin yaptığı her etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Ben bir rektör olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki üniversiteye gelen öğrenciler sayesinde biz de o ülkeleri tanıdık. Ekonomik durumlarını, yaşantılarını, kültürel farklılıklarını, bizimle ortak olan kültür ve değerlerimizi bu sayede gördük. Kültürümüzü ve dilimizi iyi öğrenmelerini ve iyi yetişmelerini özellikle istiyorum. Ülke olarak dünyaya açılma politikası içerisindeyiz. Burada yetişen öğrencilerin bizim için birer kültür elçisi olacaklarını ve bizi temsil edeceklerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Abass Dawud ve Sarah Haloui’nin sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Afrikalı öğrencilerin dans gösterisi sundu. Şiir ve şarkıların okunduğu ve yöresel kıyafetlerinin tanıtıldığı gece toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

03.11.2017 – YC


1.446 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.