Ulu Önder Atatürk Anıldı

Ulu Önder Atatürk Anıldı
10.11.2016
716
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78’inci yılında Sakarya Üniversitesi’nde  (SAÜ) düzenlenen törenle anıldı.

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri, Atatürk büstü önünde saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma töreni etkinlikleri, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, il protokolü, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikrettin Yavuz “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” başlıklı bir konuşma yaptı.

Anma etkinlikleri, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın tarafından düzenlenen “Atatürk Oratoryosu” konserin ardından sona erdi.

10/11/2016 – MA


716 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.