UDSEP Toplantısı

UDSEP Toplantısı
02.07.2012
656
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu’nun himayelerinde gerçekleştirilecek olan, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı toplantısı SAÜ’de düzenlenecek.

Yükseköğretim Kurulu’nun himayelerinde gerçekleştirilecek olan, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP) toplantısı, 4 Temmuz Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenecek.

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenecek olan toplantının açılış konuşmaları, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ve T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu tarafından gerçekleştirilecek.

Alanında uzman pek çok öğretim üyesinin katılacağı toplantıda Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Polat Gülkan ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Celep tarafından sunum yapılacak.

Öğleden sonraki oturumlarda düzenlenecek olan üç farklı panelde ise “İnşaat sektöründe çalışan personelin hizmet içi eğitimi sağlanması”, “Uzman afet yöneticilerinin sayısının arttırılması ve afet yönetimi eğitiminin geliştirilmesi” ve “Uzaktan eğitim ve lisans programları aracılığıyla yöneticilere verilecek afet yönetimine yönelik yüksek lisans, doktora ve sertifika programları” konuları ele alınacak.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik’in başkanlığında düzenlenecek olan “İnşaat sektöründe çalışan personelin hizmet içi eğitimi sağlanması” konulu panele, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, ODTÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Doğangün panelist olarak katılacak.

SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Coşkun’un Oturum Başkanlığındaki “Uzman afet yöneticilerinin sayısının arttırılması ve afet yönetimi eğitiminin geliştirilmesi” konulu panele, Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İzzet Bozkurt, BÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Karancı ve İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Okay panelist olarak katılacak.

SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Torkul Başkanlığında düzenlenecek olan “Uzaktan eğitim ve lisans programları aracılığıyla yöneticilere verilecek afet yönetimine yönelik yüksek lisans, doktora ve sertifika programları” konulu panele, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem, SAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, SAÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Zengin ve ODTÜ Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Lale Gürel panelist olarak katılacak.

02/07/2012 – YC


656 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.