UDH Araştırmaları Merkezi Başkanı Arıduru SAÜ’yü Ziyaret Etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDH) Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Ali Arıduru, 6 Nisan 2017 Perşembe günü Sakarya Üniversitesi’ni (SAÜ) ziyaret etti.

UDH Araştırmaları Merkezi Başkanı Arıduru SAÜ’yü Ziyaret Etti
12.04.2017

UDH Araştırmaları Merkezi Başkanı Arıduru, SAÜ’yü Ziyaret Etti

Arıduru ziyaretinde SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile de görüştü. Görüşmede, Rektör Elmas, üniversitenin genel faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları, Sakarya Üniversitesi’nde son 4-5 yılda hız kazanan araştırma projeleri konularında bilgi verdi. Ayrıca UDH Araştırmaları Merkezi Başkanlığı çalışma alanlarına yönelik projeler hakkında da görüş paylaşımında bulunuldu.

Arıduru, UDH Araştırma Merkezi Başkanlığının üniversitelerle işbirliği çalışmaları konusunda yoğun çaba sarf edeceğini, işbirliği kapsamındaki faaliyetlerin hızlı bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Ayrıca gerek ulusal gerekse uluslararası akademik çalışmalara verilecek desteğin de devam edeceğini belirtti.

Arıduru, daha sonra Sakarya Teknokent’i ziyaret etti. Burada Arıduru’ya Teknokentin çalışmaları ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Teknokentte bulunan şirketleri ziyaret eden Arıduru’ya şirketlerin faaliyetleri hakkında ayrıntılı sunumlar yapıldı.

Dr. Ali Arıduru, Türkiye ekonomisinin güçlenmesi, rekabet gücünün artması ve UDH Araştırmaları Merkezi Başkanlığının Ar-GE desteklerinin etkin kullanımı konusunda teknokentlerle işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

06/04/2017 – HAY