Türkiye’nin Tanıtımı için 9 Altın Kural

13.10.2011

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan emekli öğretim üyesi Ertuvan Erdoğan Kanatsız Amerika’da Türk olmayı anlattı.

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji topluluğu ve Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi tarafından düzenlenen “Amerika’da Türk Olmak,Amerika’da Türkiye’yi Nasıl Tanıtabiliriz” adlı konferansa Santa Ana College Üniversitesi emekli öğretim üyesi Ertuvan Erdoğan Kanatsız konuk oldu.

Amerika’da Türk olmanın zorlukları ve Türkiye’nin Amerika’da nasıl tanıtılabileceğinin tartışıldığı konferansta Kanatsız, Amerika’da Türkiye’nin müspet tanınmadığı için Türkiye’ye önyargılı bakıldığını ve bunun değişmesinin biz Türk milletine bağlı olduğunu ifade etti.

Türkler Amerika’ya Mağdur Olarak Gitmedi

Erdoğan Kanatsız, Türklerin Amerika’ya mağdur olarak gitmediğini bu nedenle asimile olmadıklarını ve kendi kültürlerini ve varlıklarını sürdürdüklerini ifade etti. Kanatsız, ayrıca Müslüman bir ülke olduğumuz için Amerikalıların Türklere önyargı ile baktığını ve bu bakış açısının değiştirilmesi için ülkemizin müspet bir şekilde tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin Tanıtımı için 9 Altın Kural

Öğrencilerin “Nasıl müspet bir şekilde tanıtabiliriz?” sorusu üzerine Kanatsız,  Türkiye’nin tanıtımı için gerekli olan 9 altın kuralı şöyle sıraladı:

1. Amerika’nın tarih hocalarına Amerikan gençlerine anlatmaları için Türkiye’yi iyi tanıtmalıyız.
  2. Turistleri havaalanında güleryüz ile karşılamalıyız.
  3. Amerika’nın meşhur programlarından herhangi birinin sunucusunun ülkemize davet edilerek ülkemizi tanıtarak hoş vakit geçirmesini sağlamalıyız.
  4. NBA’daki Türk oyuncular kendini daha fazla göstermeli.
  5. 23 Nisan’da yabancı çocukları ülkemize davet ederek mutlu olmalarını sağlamak ve bu mutluluklarını ülkelerindeki diğer çocuklarla paylaşmalarını sağlamalıyız.
  6. Dizilerimiz ve sinema filmlerimiz ülkemizi merak ettirir bu nedenle dizi ve filmlerimize dikkat etmeliyiz.
  7. Türkiye merakı uyandırmalıyız.
  8. Türkçe Olimpiyatları DVD halinde tanıtım amacıyla Amerika’ya gönderilmeli.
  9. “Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi)” filminde Türkiye aleyhine sahneler kaldırılmalı.

Konferansın sonunda, Kanatsız, yıllardır ülkesine duyduğu hasreti dile getiren kendi yazdığı “Vatanım” şiirini okudu.

Programın sonunda, Erdoğan Kanatsız’a Prof. Dr. Musa Taşdelen ve Yrd. Doç. Dr İsmail Hira tarafından Sosyoloji Topluluğu’nun hazırladığı plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

12/10/2011 – SAÜ BHİM

Tüm fotoğraflar için tıklayın: