Türkiye’nin İlk Bulut Tabanlı SAP Laboratuvarı SAÜ’de Açıldı

Türkiye’nin İlk Bulut Tabanlı SAP Laboratuvarı SAÜ’de Açıldı
11.04.2017
1.703
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi ve Logosoft A.Ş. işbirliğiyle tamamlanan, Türkiye’nin ilk SAP Business One eğitimi verecek olan Casper ERP Laboratuvarı hizmete açıldı.

Açılışa, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can, Casper A.Ş. kurucu ortaklarından Yalçın Yıldırım, Logosoft Genel Müdürü ve İşletme Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi Nejat Saldanlı, Logosoft Akademi Danışmanı Birol Cabadak, İşletme Fakültesi danışma kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada gerçekleştirilen yatırımın önemine değinen Rektör Elmas, Türkiye’nin ve bölgenin ilk bulut temelli SAP Laboratuvarı olma özelliği taşıyan Casper ERP Laboratuvarında özellikle uygun maliyetleri nedeniyle KOBİ’lerce de talep edilen yazılımların kullanımı ve firmalara özel yazılım geliştirmeleri gerçekleştirilebileceğini belirtti. İşletme Fakültesi’nin iş dünyası ile kurmuş olduğu ilişkilerin fakültenin geleceği adına çok önemli yatırımlara imkân tanıdığını belirten Rektör Elmas, İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can ve ekibini son dönemde gerçekleştirdikleri yatırımlar ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Logosoft Genel Müdürü ve İşletme Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi Nejat Saldanlı ise açılış konuşmasında kurumsal kaynak planlaması konusunda dünyanın en iyi markası olarak bilinen SAP’nin bulut teknolojilere yönelik yatırımları ve KOBİ’lere yönelik faaliyetlerinden bahsetti. Yatırım önceliklerinde İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin olduğunu belirten Saldanlı, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin son dönemde iş dünyası ile gerçekleştirdiği ilişkiler ve yapmış olduğu laboratuvar yatırımlarının kararlarını gözden geçirmelerine neden olduğunu belirtti. Saldanlı “Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi yöneticileri ile ilk tanışmamızda sahip oldukları vizyonların Türkiye’deki yatırımlarımızla uyum gösterdiğini görmek zor olmadı. Sakarya Üniversitesi’ni ilk ziyaretimizde ise sayın Rektör ve Dekan hocalarımız ile tanışmamız, iş dünyasının doğrudan eğitim süreçlerine dahil edildiği bir sistemle karşılaşmamız, Türkiye’deki ilk bulut tabanlı laboratuvar yatırımımızın Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde gerçekleştirme kararını almamızı sağladı” dedi.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can yapmış olduğu teşekkür konuşmasında, SAP gibi dünya markası bir firma ile iş birliğine giderek Türkiye’nin ilk SAP Business One laboratuvarını Sakarya’ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek süreçte emeği geçen iş adamlarını ve dekanlık ekibini tebrik etti.

İşletme Fakültesi Kurumsal Kaynak Planlama Laboratuvarları Koordinatörü ve Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Adem Akbıyık ise konuşmasında yapılan yatırımların, Sakarya ve bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’ler de dahil olmak üzere tüm firmalar için önemini vurguladı. İşletme Fakültesi’nde son dönemde elde ettikleri başarıların tesadüf olmadığını belirten Akbıyık, “İş dünyası ile tam entegrasyon vizyonu ile gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar hem öğrencilerimiz hem de Sakarya iş dünyası için oldukça önemli rekabet avantajları sağlayacaktır. Bu kapsamda dünyanın iki dev markası SAP ve Microsoft ile birlikte çalışma kararı aldık. Nisan ayı sonunda bir diğer kurumsal kaynak yazılımı devi Microsoft’un Dynamics ürünlerinin eğitimlerini ve yazılım geliştirmelerini gerçekleştireceğimiz Microsoft ERP Laboratuvarını açıyoruz. Hem öğrencilerimize hem de Sakarya’daki firmalara yönelik eğitim programlarımız hazır. Mayıs ayı itibariyle her iki laboratuvarımız için eğitim ilanlarını yayımlayacağız. Sakarya iş rünyasını, İş Yatırım sponsorluğunda açılışını yaptığımız Borsa Simülasyon Laboratuvarı, Logosoft sponsorluğunda açılan Casper ERP Laboratuvarı ve Nisan ayı sonunda Microsoft ortaklığında açılışı yapılacak Microsoft ERP Laboratuvarlarını görmeleri ve bilgi edinmeleri adına İşletme Fakültemize davet ediyoruz” diye konuştu.

Açılış töreni, laboratuvar yatırımlarında katkıları olan Kibaudef Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şıkkibar, YZÇ Elektrik Genel Müdürü Osman Çetin, Logosoft Akademi Danışmanı Birol Cabadak ve Logosoft Genel Müdürü Nejat Saldanlı’ya katkılarından dolayı Rektör Prof.Dr. Muzaffer Elmas ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can tarafından plaket verildi.

11/04/2017 – HAY
1.703 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.