Türkiye’nin Hidrokarbon Potansiyeli

Türkiye’nin Hidrokarbon Potansiyeli
22.11.2012
807
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde “Türkiye’nin Hidrokarbon Potansiyeli ve TPAO’nun Son Dönem Faaliyetleri” konusu ele alındı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Hidrokarbon Potansiyeli ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın  (TPAO) Son Dönem Faaliyetleri” isimli seminere TPAO Arama Dairesi Başkanı Ömer Şahintürk konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’deki Hidrokarbon Potansiyeli, TPAO’nun yapılanması, üretim faaliyetleri ve keşifleri hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Şahintürk, petrolün olmazsa olmaz ögesinin kaynak kaya, rezervuar kaya, örtü kaya ve kapan olduğunu söyledi.

Enerji Tüketiminde 26’ncı Sıradayız

1860 yılından günümüze kadar petrol fiyatlarındaki değişiklikler hakkında çeşitli bilgiler veren Şahintürk, “1860’dan beri petrol dünyanın gündeminde yer edinmekte. 1861 yılından 1970’e kadar petrol fiyatları, bugünün varil fiyatlarıyla çok fazla değişiklik göstermemekte. 1970’ten itibaren petrol, dünyada ekonomik silah olarak kullanılmaya başlandı. Çeşitli krizlerde petrol fiyatlarında artış görülmekte. Dünyada, şu an Çin enerji tüketiminde birinci sırada bulunuyor. Türkiye ise 26’ncı sırada yer alıyor.” dedi.

Ülkede yapılan keşifler hakkında bilgi veren Şahintürk, “Trakya’da, 2006 ve 2012 yılları arasında 26 sahada keşif yapıldı. 2012 yılı keşiflerinde ise 8 petrol ve 3 gaz sahası keşfimiz bulunmaktadır.” diye konuştu.

22/11/2012 – Müge Öçbaşaran
807 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.