Türkiye’de ve Dünyada Barış Çalışmaları ve Çatışma Çözümü

Türkiye’de ve Dünyada Barış Çalışmaları ve Çatışma Çözümü
04.05.2018
1.567
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından “Türkiye’de ve Dünyada Barış Çalışmaları ve Çatışma Çözümü” konulu bir konferans düzenlendi.

Siyasal Bilgiler Fakültesinde yapılan konferansa Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Barış ve Çatışma Çalışmaları Yüksek Lisans Programları Koordinatörü Doç. Dr. Havva Kökarslan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında barışın sağlanabilmesi için insanın çıkar temelli kin duygusunu fark etmesi ve kafa değişimi yaşaması gerektiğini belirten Doç. Dr. Havva Kökarslan, bunun olabilmesi için ise iletişim, etkileşim ve farkındalık sahibi olunması gerektiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Kökarslan, “Özellikle öncelik olarak barış kavramı üzerinde dururken, insanın kendine bir takım sorular sorması gerekmektedir. Barış bu soruları cevaplayarak oluşturulan bir kavramdır. Barış çalışmaları, ‘Bireyin görevi ve bizim görevimiz ne?’ ‘Biz ne yaptık?’ sorularını temel alır. Çoğunluk bu soruları kendine sorduğu anda çatışma sorununun büyük bir kısmı son bulabilir” dedi.

Konuşmanın ardından Doç. Dr. Havva Kökarslan’a katılımından dolayı hediyeleri takdim edildi.

04/05/2018 – Suat H.

 
1.567 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.