Türkiye ve İspanya’da Sanat Sergisi

Türkiye ve İspanya’da Sanat Sergisi
26.10.2018
894
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ve Zaragoza Üniversitesi işbirliği ile Gri/s başlıklı proje kapsamında 15 Kasım’da Sakarya’da ve 4 Şubat’ta Teruel’de sergiler açılacak.

Proje başlığı olan Gri/s sözcüğü, siyah ile beyazın ortasında duran gri renkten geliyor. İki ülke arasındaki kültürel farklılıkları temsil eden kontrastlıklara rağmen bir arada bulunma ve ortak değerleri vurgulama amacını taşıyor. Türkçe Gri ile İspanyolca karşılığı olan Gris sözcüğü iç içe geçerek farklılıkla birlikte benzerliğin altını çiziyor. Sergiler, sınırların ötesinde, kültür, kimlik, ötekilik, sınırlar, ortaklık, melezlik, birliktelik, aidiyet vb. kavramlar çerçevesinde diyaloğun ve ortaklığın kurulmasına yönelik bir girişim olarak öne çıkıyor.

İki ülkeden on üç sanatçının resim, video, enstelasyon gibi farklı tekniklerle ürettiği eserler, 15-21 Kasım 2018 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde, 4-10 Şubat 2019 tarihleri arasında ise Sala de Exposiciones de Bellas Artes en El Campus de Teruel de La Universidad de Zaragoza’da ziyaret edilebilecek.

Sergiye, her sanatçının kendi çalışmasını odağa alarak yazdığı eser metinlerinden oluşan Gri/s başlıklı Türkçe-İngilizce-İspanyolca bir de kitap eşlik edecek.

26.10.2018 – YC


894 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.