Türkiye Gençlik Konseyi Toplantısı

Türkiye Gençlik Konseyi Toplantısı
14.03.2014
594
A+
A-

Türkiye Öğrenci Konseyi Sakarya Üniversitesi temsilcileri tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Türkiye Öğrenci Konseyi Sakarya Üniversitesi temsilcileri tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde tanıtım toplantısına Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Öğrenci Konseyi’nin Türkiye çapındaki gençlik oluşumu T-Gençlik koordinatörü Emine Akbal, ‘7’den 70’e herkesin zamanını boşa harcamamaları, onları gönüllülük ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine yönlendirmeyi amaç edindiklerini, sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçirerek sadece Sakarya Üniversitesi’ni değil Sakarya’yı harekete geçirmek istiyoruz’ şeklinde konuştu.

Bilgi çağında artık eğitim-öğretimin sadece sınıf içinde yapılmadığını, sınıfların dışına taşındığını belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Eğitim-öğretim okuma salonlarına, kütüphanelere, şehir dışındaki farklı aktivitelere, sürekli eğitim merkezlerine ve düzenli sertifika programlarının kişinin kendini geliştirmesi için birer parametre olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de eğitimde bilgi beceri ve yetkinliklere göre dizayn eden ve bu alanda 2. kez ödül alan bir üniversiteyiz. Sistem olarak bunu becerdik ama içinin doldurulması konusunda sorunlarımız var. Bunun için yaptığımız çalışmalar var mesela kütüphanemiz 7/24 açık, yeni bir okuma salonu yapıyoruz. Öğrencilerin gittiği konferansları veya seminerleri de artık AKTS olarak sayıyoruz. Dünyadaki bütün eğitim öğretim sistemleri artık bilgi beceri dışında yetkinlik kazandırmaya yönelik oluyor. Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için kulüplerde ve konsey faaliyetlerinde bulunmalarını önemsiyoruz ve destekliyoruz’ dedi.

14/03/2014 – MA


594 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.