Türkiye Burslusu Öğrencilerin Sağlık Sigortası Duyurusu

02.01.2014

Türkiye Burslusu Öğrencilerin Sağlık Sigortası ile ilgili olarak bir duyuru yayımlandı.

29 Mayıs 2013 tarihli ilgi (b) kanunla birlikte, ülkemizde farklı düzeylerde öğrenim gören tüm uluslararası öğrencilerin, talep etmesi halinde genel sağlık sigortalısı olabilmelerine imkan sağlandı.

Türkiye Burslusu uluslararası öğrencilerin sigorta tescil işlemlerinin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından tek elden yürütülmesine yönelik çalışmalar yapılmış, tescil işlemlerinin tamamlanabilmesi için öğrencilerin YU numaralarının temin edilmesi gerektiğinden öğrencilerin başvuru işlemleri 14 Kasım tarihinde gerçekleştirilmiştir. Kanun uyarınca 30 gün SGK primi ödenmiş kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği öngörüldüğünden Türkiye Burslusu uluslararası öğrenciler Genel Sağlık Sigortası hizmetlerinden Aralık ayının son haftası itibarıyla faydalanmaya başlamışlardır. Bilgilerinde eksiklik bulunmayan tüm öğrenciler sağlık kuruluşlarında YU numaralarını ibraz ederek provizyon alabilmektedir.

Sağlık kuruluşlarında YU numaralarıyla provizyon alamayan öğrenciler, http://www.turkiyeburslari.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak eksik bilgilerini tamamlamaları gerekmektedir.

Türkiye Burslusu öğrencilerimizin Genel Sağlık Sigortası Tescil işlemleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Bundan böyle öğrencilerimiz YU numaraları ile birlikte Sağlık Kuruluşlarına başvurabileceklerdir,
kendilerine Sevk Evrakı düzenlenmeyecektir. Bu nedenle Üniversitemiz tarafından verilen Sağlık Karnelerini en kısa sürede Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında görevli İrfan Karagüzel’e teslim etmeleri gerekmektedir.

02/01/2014 – YC

Son güncelleme : 07/01/2014 – 15.47