Türkiye (26.12.2012): Amaların sinema keyfi

26.12.2012

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Sinema Topluluğu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği ” Bir engel de sen kaldır; Engelsiz sinema ” programında,”Babam ve Oğlum filmi duyma engelliler için altyazılı gösterildi. Görme engelliler için film sahneleri tek tek anlatılırken, filmdeki diyalogların haricinde yaşanan sahneler de bu seslendirmeye dâhil edilerek görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı. Salonu dolduran Sakaryalılar, gözleri üzerine ” Hayatı paylaşmaya engel yok ” yazılı bandajları takarak hep birlikte filmi izledi. Film duyma engelliler için altyazılı gösterilirken, görme engelliler için sahneler tek tek anlatıldı, Gerçekleştirilen programdan çok memnun kalan engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne ve SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Sinema Topluluğu öğrencilerine teşekkür etti.

Türkiye – 26.12.2012